Retraite Weekend Onbestempeld – Stuifzand (DR)

 169,00

Verblijf een weekend op ons landgoed Onbestempeld in Drenthe en doe mee aan het weekendprogramma ‘Zelfonderzoek & Spiritualiteit in de Praktijk’. We geven elke ochtend een workshop, er wordt een satsang gehouden en je kunt een individueel gesprek plannen.

We houden het retraiteweekend elke 2e vrijdag van de maand in de lente/zomerperiode. Voor 2019 zijn dit:

 • 12-14 april
 • 10-12 mei
 • 14-16 juni
 • 12-14 juli
 • 9-11 augustus
 • 13-15 september

Lees hieronder het volledige programma.

Beschrijving

Verblijf een weekend op ons landgoed Onbestempeld in Drenthe en doe mee aan het weekendprogramma ‘Zelfonderzoek & Spiritualiteit in de Praktijk’. We geven elke ochtend een workshop, er wordt een satsang gehouden en je kunt een individueel gesprek plannen.Zie hieronder voor het volledige programma. Er is een uitgebreide bibliotheek aanwezig met literatuur van de afgelopen decennia op het gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en Zelfonderzoek.

Ter beschouwing en om te doorvoelen van wat er is besproken is er voldoende tijd aanwezig tussen de activiteiten door en zijn er vele plekken waar je je kunt afzonderen. Ons terrein is zo’n anderhalve hectare groot en wordt omringd door natuurgebieden van het Drents Landschap. Tevens zijn er altijd voldoende klusjes voor handen als je juist zin hebt om deze even uit de mouwen te steken.

We hebben een drietal slaap-/rustkamers beschikbaar: ‘Michaël‘, ‘Gabriël‘ en ‘Rafaël‘ (1-persoons) en een ruime 2-persoonskamer ‘Zadkiël’ waarbij de bedden ook gesplitst kunnen worden. Je kunt zodoende verblijven in een eigen kamer of een kamer delen met een andere deelnemer.

De ruime bijeenkomstruimte ‘Onbestempeld Oase’ biedt relaxte zitjes en je kunt in het bijhorende keukentje je lunch en ontbijt maken. Zaterdag maken we gezamenlijk een diner in de Buitenkeuken.

Meer informatie over het landgoed vind je op de website www.landgoedonbestempeld.nl.

Programma retraite weekend

Vrijdag

 • 15:00 – 17:00 Aankomst vanaf 15:00 uur; we heten je welkom op landgoed Onbestempeld!
 • 17:30 – 19:30 Diner: soep met brood.
 • 20:00 – 21:30 Groepsbijeenkomst, kennismaking en inschrijven/plannen individueel gesprek met Johan. Meestal komt vanzelf naar voren welke thema’s er in de groep spelen en is er ruimte voor ‘maatwerk’ voor je persoonlijke situatie. Johan zal je daarin begeleiden gedurende het weekend en je wanneer gewenst ‘ontwikkelingswerk’ meegeven. De ervaring leert dat dat leidt tot overwegingen en ontwikkelingen waar je aan toe bent en waar je mee verder kunt.

Zaterdag

 • 10:30 – 12:30 Groepsbijeenkomst Zelfonderzoek (deel 1) – Een uitgebreide uitleg over Zelfonderzoek, het gebruik van de 4 leefgebieden (werk, familie/sociale verbanden, locatie en liefde, seks en relatie) en hoe je dat kan helpen om vrijer te leven. Ook in deze bijeenkomst is er ruimte voor aandacht voor je persoonlijke situatie. Het staat je bijvoorbeeld altijd vrij om bewustwordingen te delen en vragen te stellen over wat je hebt gelezen in de literatuur of de syllabus.
 • 14:00 – 17:00 Individuele gesprekken (15 à 45 min. met Johan)
 • 17:30 – 19:30 Koken en Diner

Zondag

 • 11:00 – 12:30 Groepsbijeenkomst Zelfonderzoek (deel 2) – Het vervolg op de eerste groepsbijeenkomst is een verdieping van het Zelfonderzoek met o.a. een greep uit de talloze voorbeelden uit de praktijk van Onbestempeld.
 • 14:00 – 16:00 Satsang met Johan Lees hier meer informatie over de algemene Satsang. De Satsang op dit weekend is bedoeld om in alle openheid aan je eigen thema uiting te geven vanuit een diep besef dat je ‘ego’ misschien wel eens niet altijd gelijk heeft.
 • 16:00 – 17:00 Relaxed inpakken en afscheid nemen.

Alle activiteiten op het weekend worden begeleid door Johan van Onbestempeld.

Retraite weekend is inclusief:

Datum & tijd

We houden het retraiteweekend elke 2e vrijdag van de maand in de lente/zomerperiode. Voor 2019 zijn dit:

 • 12-14 april
 • 10-12 mei
 • 14-16 juni
 • 12-14 juli
 • 9-11 augustus
 • 13-15 september

(Staat een maand er niet bij dan is er die maand geen retraite.)

Begintijd: je bent vrijdagmiddag welkom vanaf 15:00 uur.

Eindtijd: zondagmiddag vanaf 16:30 uur nemen we afscheid van elkaar en het retraite weekend.

Locatie & bereikbaarheid

Adres:  ‘Landgoed Onbestempeld’, Wijsterseweg 147 te Stuifzand (Drenthe) (Meer informatie over het landgoed en wat we daar doen, zie www.landgoedonbestempeld.nl).

Mocht je met het openbaar vervoer willen komen, dan is station Hoogeveen het makkelijkst voor ons om je even op te pikken. Bel of app van tevoren hoe laat je aankomt en dan halen we je met de auto op.

Bijdrage

Het retraite programma – inclusief de syllabus ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ – kost je € 169,-

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het retraite weekend door deze aan je winkelmand toe te voegen en af te rekenen. Je bent dan automatisch aangemeld voor het retraite weekend.

Geef a.u.b. tijdens het afrekenen bij ‘Bestelnotities’ de datum dat je wilt komen en graag ook je allergieën.

Heb je nog vragen? Stel deze gerust: 0630516398 (Johan), whatsapp, bellen of sms’en. Een mail sturen kan ook, naar info@spiritueleovergave.nl.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Retraite Weekend Onbestempeld – Stuifzand (DR)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *