Video_Projectie_Oefening|SpiritueleOvergave.nl

Over projectie en een oefening (VIDEO)

In deze video geef ik uitleg en een oefening over het begrip projectie. Elk oordeel dat je heb over iemand anders of anderen wijst op een onbewuste blokkade op iets dat je zelf wilt ervaren danwel iets van je zelf dat je nog niet wilt of kunt zien. De projectie wijst op iets wat nog[…]

Over Zelfonderzoek en 'Wat Ik Doe' | Onbestempeld | Spirituele Overgave.nl

Over Zelfonderzoek en ‘Wat Ik Doe’ (VIDEO)

In deze video van Onbestempeld vertel ik hoe ik mensen begeleid en met welke uitgangspunten. Het is een langdurig proces met als basis het leren kijken naar je zelf in plaats van naar je omstandigheden. Tevens vertel ik over de specifieke ontwikkeling van een vriend van mij en verwijs ik naar video’s die hij (Bark) onlangs heeft gemaakt.

Zelfbeeld, met Oefening | Onbestempeld | Spirituele Overgave.nl

Over Zelfbeeld, met Oefening (VIDEO)

In deze video vertel ik over het beeld dat anderen van je hebben en het beeld dat je zelf tegenover anderen denkt neer te zetten. In mijn geval kwam dat ooit totaal niet met elkaar overeen. In het kader van je persoonlijke ontwikkeling is dit een belangrijke stap: het besef dat het beeld dat je over jezelf hebt wel eens niet (helemaal) zou kunnen kloppen.

'Nu' begrip: "Wat leidt tot handelen?" | Onbestempeld | Spirituele Overgave.nl

‘NU’ begrip: “Wat leidt tot handelen?” (VIDEO)

Deze keer kijk ik hoe voor mij een zoals ik dat noem ‘dieper weten’ in het NU kan leiden tot handelen. Dit dieper weten is eigenlijk de ‘stilte’ etc. die bijvoorbeeld een eckhart tolle beschrijft als zijnde de bron van waarheid. Wat veelal over het hoofd wordt gezien is dat uit die stilte juist kennis komt over hoe al dan niet te handelen.

Ego en de vorming vanuit je opvoeding en jeugd | Onbestempeld | Spirituele Overgave.nl

Ego en de vorming vanuit je opvoeding en jeugd (VIDEO)

Als kind wil je verzorgd worden, je natje en je droogje hebben, en daarvoor ben je volledig afhankelijk van je ouders. Als kind heb je geen kracht en macht, en daarmee kun je als kind nooit voldoende power neerzetten om volledig je eigen gevoel te volgen. En dus ga je compenseren. Je gaat dingen doen om leuk gevonden te worden, en je natje en droogje daarmee onbewust probeert te krijgen.