Default title

Laden Agenda

« All Agenda

 • Dit event is voorbij.

Retraite Weekend ‘Zelfonderzoek & Spiritualiteit’ – Stuifzand (Drenthe)

vrijdag 13 juli 2018, 15:00zondag 15 juli 2018, 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk allemaal)
Een event elke 1 maand(en) op dag dat duurt 2 dag(en) en 2 uur(en), de laatste van deze begint op Thursday 1 November 2018,
enEenmalig op Friday 15 June 2018
€169
Retraite Weekend – Stuifzand (Drenthe) | Onbestempeld | Spirituele Overgave.nl

Verblijf een weekend op ons landgoed Onbestempeld in Drenthe en doe mee aan het weekendprogramma ‘Zelfonderzoek & Spiritualiteit in de Praktijk’. We geven elke ochtend een workshop, er wordt een satsang gehouden en je kunt individuele gesprekken plannen met Johan. Er is een uitgebreide bibliotheek aanwezig met literatuur van de afgelopen decennia op het gebied van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en Zelfonderzoek.

Ter beschouwing en om te doorvoelen van wat er is besproken is er voldoende tijd aanwezig tussen de activiteiten door en zijn er vele plekken waar je je kunt afzonderen. Ons terrein is zo’n anderhalve hectare groot en wordt omringd door natuurgebieden van het Drents Landschap. Tevens zijn er altijd voldoende klusjes voorhanden als je juist zin hebt om even de handen uit de mouwen te steken.

Introductievideo Landgoed Onbestempeld

We hebben een drietal slaap-/rustkamers beschikbaar: ‘Michaël‘, ‘Gabriël‘ en ‘Rafaël‘ (1-persoons) en een ruime 2-persoonskamer ‘Zadkiël’ waarbij de bedden ook gesplitst kunnen worden. Je kunt zodoende verblijven in een eigen kamer of een kamer delen met een andere deelnemer.

De ruime bijeenkomstruimte ‘Onbestempeld Oase’ biedt relaxte zitjes en je kunt in het bijhorende keukentje je lunch en ontbijt maken.

Meer informatie over het landgoed vind je op de website www.landgoedonbestempeld.nl.

Programma retraite weekend

Vrijdag

 • 15:00 – 17:00 Aankomst vanaf 15:00 uur; we heten je welkom op landgoed Onbestempeld!
 • 17:30 – 19:30 Diner: soep met brood.
 • 20:00 – 21:30 Groepsbijeenkomst, kennismaking en inschrijven/plannen individueel gesprek met Johan. Meestal komt vanzelf naar voren welke thema’s er in de groep spelen en is er ruimte voor ‘maatwerk’ voor je persoonlijke situatie. Johan zal je daarin begeleiden gedurende het weekend en je wanneer gewenst ‘ontwikkelingswerk’ meegeven. De ervaring leert dat dat leidt tot overwegingen en ontwikkelingen waar je aan toe bent en waar je mee verder kunt.

Zaterdag

 • 10:30 – 12:30 Groepsbijeenkomst Zelfonderzoek (deel 1) – Een uitgebreide uitleg over Zelfonderzoek, het gebruik van de 4 leefgebieden (werk, familie/sociale verbanden, locatie en liefde, seks en relatie) en hoe je dat kan helpen om vrijer te leven. Ook in deze bijeenkomst is er ruimte voor aandacht voor je persoonlijke situatie. Het staat je bijvoorbeeld altijd vrij om bewustwordingen te delen en vragen te stellen over wat je hebt gelezen in de literatuur of de syllabus.
 • 14:00 – 17:00 Individuele gesprekken (15 à 45 min. met Johan)Lees hier meer informatie over een individueel gesprek met Johan.
 • 17:30 – 19:30 Diner: catering.
 • 20:00 – 22:00 Individuele gesprekken (15 à 45 min. met Johan).

Zondag

 • 11:00 – 12:30 Groepsbijeenkomst Zelfonderzoek (deel 2) – Het vervolg op de eerste groepsbijeenkomst is een verdieping van het Zelfonderzoek met o.a. een greep uit de talloze voorbeelden uit de praktijk van Onbestempeld.
 • 14:00 – 15:30 Satsang met Johan Lees hier meer informatie over de algemene Satsang. De Satsang op dit weekend is bedoeld om in alle openheid aan je eigen thema uiting te geven vanuit een diep besef dat je ‘ego’ misschien wel eens niet altijd gelijk heeft.
 • 16:00 – 17:00 Relaxed inpakken en afscheid nemen.

De groepsbijeenkomsten worden gegeven door Johan.

Aanmelden / meer info | Onbestempeld | Spirituele Overgave.nl

 

Retraite weekend is inclusief:

 • Een gedeelde kamer voor € 169,- p.p. of een eigen kamer voor € 229,- p.p. (indien beschikbaar).
 • 2 overnachtingen op landgoed Onbestempeld.
 • Al het eten (3 maaltijden per dag, wel zelf je lunch en ontbijt klaarmaken) en drinken (non-alcoholisch).
 • Beddengoed – (handdoek(en) wel graag zelf meenemen).
 • De syllabus ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ (print).
 • Zo nodig vervoer van en naar NS-station Hoogeveen.

Waarom deelnemen?

Je leert goed en gestructureerd zelfonderzoek doen met effectieve middelen. Je kunt de eerste stapjes maken in een ‘veilige’ omgeving om niet-productieve patronen te veranderen. Daarnaast wordt het ontmoeten van anderen die ook met fundamentele ontwikkeling bezig zijn ook altijd als plezierig en waardevol ervaren.

Wat anderen zeggen

“Voelde me thuis, welkom en vrij om te zijn. Mijn doel is nog lang niet bereikt, maar het pad ernaartoe zie ik duidelijker. Jullie hebben me het pad laten zien, moet hem nu zelf bewandelen. Zal jullie raad onderweg vast nog wel nodig zijn. Vermoeid, maar ook weer vol energie. Dank jullie hiervoor!” – Janet

“Nog even bijkomen van de retraite,  het was heftig maar ook mooi. Ik heb het gevoel dat ik echt stappen heb gemaakt, kom ook steeds meer bij mezelf, en ga de komende weken een paar situaties opzoeken waarvan ik voel dat die goed voor me zijn.”Rein

“De retraite was voor mij ‘gewoon’ thuiskomen. Het gevoel dat je bent waar je moest zijn. Het klopt gewoon, t’s goed, ik ben thuis. Dan gebeurde van alles… Fantastisch!” – Agda

“Het informele heeft zeker zijn waarde. Ik denk ook dat het precies paste in wat ik ‘nodig had’. Overgave aan ‘wat is’. Geen mentale constructies meer. (…) Wat ik nu veel doe is bewust dit moment beleven, voelen wat er te voelen is en daarmee uit de mind-activiteit te blijven. Of anders de mind te volgen wat het doet of aan gedachtes produceert.” – Boudewijn

Het lijkt ons leuk als we je binnenkort mogen verwelkomen op het retraite weekend. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met Ranko (secretaris van Onbestempeld) via 06 13 23 16 17 of stuur een e-mail naar [email protected].

Datum & tijd

Datum: zie boven- en onderaan deze pagina.

Begintijd: je bent vrijdagmiddag welkom vanaf 15:00 uur.

Eindtijd: zondagmiddag 16:30 uur nemen we afscheid van elkaar en het retraite weekend.

Locatie & bereikbaarheid

Adres: onze vaste locatie is de prachtige omgeving van ‘Landgoed Onbestempeld’, Wijsterseweg 147 te Stuifzand (Drenthe).

Mocht je met het openbaar vervoer willen komen, dan is station Hoogeveen het makkelijkst voor ons om je even op te pikken. Bel of app van tevoren even hoe laat je aankomt en dan halen we je met de auto op.

Bijdrage

Het retraite programma – inclusief de syllabus ‘Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk’ – kost je slechts € 169,- p.p. voor een gedeelde kamer of € 229,- p.p. voor een eigen kamer (indien beschikbaar).

Mocht je het retraite weekend zakelijk willen aftrekken, dan kan ik je desgevraagd een factuur met aangepaste omschrijving toesturen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het retraite weekend door het gewenste product (eigen kamer of gedeelde kamer) aan je winkelmand toe te voegen en af te rekenen. Je bent dan automatisch aangemeld voor het retraite weekend.

Geef a.u.b. tijdens het afrekenen bij ‘Bestelnotities’ ook je eetbehoeften en eventuele allergieën aan.

Aanmelden / meer info | Onbestempeld | Spirituele Overgave.nl

Annuleren

Let op: het herroepingsrecht van 7 dagen voor koop op afstand is niet van toepassing op het retraite weekend, maar aanmeldingen kunnen wel tot 4 weken voor de retraitedatum kosteloos worden geannuleerd.

Gegevens

Begin:
vrijdag 13 juli 2018, 15:00
Einde:
zondag 15 juli 2018, 17:00
Kosten:
€169
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
https://www.spiritueleovergave.nl/winkel/

Organisator

Onbestempeld.nl
Telefoon:
06 13 23 16 17
E-mail:
info@onbestempeld.nl
Website:
https://www.onbestempeld.nl/

Locatie

Onbestempeld Landgoed STUIFZAND (DR)
Wijsterseweg 147 , 7934 TE STUIFZAND, Drenthe Nederland + Google Maps
Telefoon:
06 13 23 16 17
Website:
https://www.onbestempeld.nl/