Je hart volgen, hoe doe je dat?

Je hart volgen, hoe doe je dat? | Spirituele Overgave.nl

Wat is eigenlijk je hart volgen? Is dat je gevoel volgen? Introductie van de term ‘dieper weten’.

Je hart volgen of je gevoel volgen?

Met ‘je hart volgen’ bedoel ik in eerste instantie niet je gevoel volgen. Waarom niet? Omdat gevoelens ook kunnen bestaan uit aangeleerde patronen in je denken en handelen. Zoals het (onvrijwillig) uitten van emoties in bepaalde situaties in je dagelijks leven.

Je hart volgen noem ik dan ook liever je ‘dieper weten’ volgen. Met dieper weten bedoel ik dat je na een grondig zelfonderzoek weet wie jij bent op elk moment en daar zonder angst en blokkerende overtuigingen naar kunt handelen. En dat ‘dieper weten’ heeft geen enkele gedachte nodig, het is wat je bent op elk moment.

Je hart volgen, wat houdt het tegen?

Je hart volgen kan worden belemmerd door blokkerende overtuigingen: “Als ik dat doe dan kan ik in de problemen komen. Als ik dit doe dan loop ik een enorm risico. Als ik zus doe kan ik wat verliezen: een relatie, vriendschappen, geld, een huis, liefde, aandacht, enz.”

Dit zijn gedachtes die voortkomen uit angsten, en die angsten zijn gebaseerd op illusies. Niets kan namelijk tegen je werken als je je hart volgt! Alleen je angsten blokkeren EN creëren de gevolgen waarvoor je angst hebt.

Je hart volgen is je waarheid leven!

Hoe kom je dan dichter bij je ‘dieper weten’? Daar kom je bij door alle normen en waarden en emoties ertussen uit te halen: dat wat je blokkeert om volledig en elk moment volgens je eigen waarheid gaat leven. En wat overblijft is leven volgens de ‘wijsheid’: “Je waarheid van het moment is wat komt vóór de gedachte.”

In de cursus Spiritualiteit & Zelfonderzoek in de Praktijk leer je methodes en krijg je middelen en kennis aangereikt om bij je ‘dieper weten’ te komen. In de cursus leer je de patronen in je dagelijks leven te herkennen die er op wijzen waar je dat nog niet doet. De cursus wordt gehouden op diverse lokaties door het land. Ga direct naar de Agenda of klik op de button voor meer informatie:

Nondualiteit |Spirituele overgave.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte en ontvang een mooi boek!

Blijf op de hoogte en ontvang een mooi boek!

Schrijf je in en ontvang gratis het eBoek: 'Nu Leven Wij Hier Zonder Zin of Zinloos?'

6 Heldere Inzichten om snel zelf mee aan de slag te gaan.

Het eboek bevat een inleiding, leeswijzer en zes korte hoofdstukken met handvaten voor bewustwording.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een prachtige illustratie van de kunstenares Kitty van Dijk.

Welkom op de Spirituele Overgave maillijst!