De Vlieg

bromvlieg | Spirituele Overgave.nl

‘Heb vrede met WAT IS door te ervaren wat NIET IS. Doe ‘het gekke’ wat leeft in jou en je vindt dan pas vrede in de keuze om ’t niet te doen.’

Ik lees een stripboek in de hoek van mijn loungebank onder een knusse lamp, terwijl het buiten nat en koud is. Het is binnen behaaglijk en al aardig laat, ik denk dat ik zo naar bed ga. Ik wil nog een slokje nemen van mijn frisdrank, maar ik zie dat er een bromvlieg in zwemt. Driftig bewegen zijn pootjes om niet kopje onder te gaan. Voorzichtig probeer ik de vlieg met een vinger uit het glaasje te halen. Dat lukt en ik tik ‘m rustig af op mijn stalen radiokast.

De vlieg hangt zwaar naar achteren van het gewicht van de frisdrank op zijn vleugeltjes en wrijft moeizaam zijn voorpootjes tegen elkaar. Hij sleurt zichzelf over de radiokast en ik bedenk me dat het ijzeren plateau niet echt het vocht opneemt. Ik haal een toiletpapiertje, dep de vlieg en leg het papiertje op hem.

Al verder lezend hou ik het beestje met een schuin oog in de gaten en zie dat hij onder het papiertje uit kruipt naar de rand van de kast. Dan valt hij pardoes een halve meter naar beneden op mijn tapijt.
Ik vermoed dat het wel goed met hem zal komen en inderdaad, de volgende dag zie ik hem niet meer liggen waar hij is gevallen.

Dit is mijn derde dag zonder alcohol na twee en een half jaar van dagelijkse inname. Ik sta droog en help de vlieg met niet minder dan liefde voor het leven.

Het leven dat ik ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte en ontvang een mooi boek!

Blijf op de hoogte en ontvang een mooi boek!

Schrijf je in en ontvang gratis het eBoek: 'Nu Leven Wij Hier Zonder Zin of Zinloos?'

6 Heldere Inzichten om snel zelf mee aan de slag te gaan.

Het eboek bevat een inleiding, leeswijzer en zes korte hoofdstukken met handvaten voor bewustwording.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een prachtige illustratie van de kunstenares Kitty van Dijk.

Welkom op de Spirituele Overgave maillijst!

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, video's en activiteiten?

Deel dit met een vriend :-)